DĀRZEŅU SAUTĒJUMS ar cūkas stilbiņu

DĀRZEŅU SAUTĒJUMS ar cūkas stilbiņu Foto: DĀRZEŅU SAUTĒJUMS ar cūkas stilbiņu

Sastāvdaļas

Buljonam:

  • 1 cūkas stilbiņš
  • 1 ēdamkarote sāls
  • 2 lauru lapas
  • sīpols
  • 4 daiviņas ķiploka
  • 1 tējkarote melno graudu piparu
  • 5 smaržīgie pipari
  • rozmarīns
  • raudene
  • baziliks
  • pētersīļi
  • ūdens

Sautējumam:

  • 500 grami baltā kāposta
  • 1/2 puķkāposta
  • 1 saldais pipars
  • 2 vidēji burkāni
  • 1 liels sīpols
  • 3 lieli kartupeļi
  • 1 vidējs kabacis
  • malti melnie pipari un sāls pēc garšas
  • eļļa cepšanai

Pasniegšanai:

  • zaļumi

Pagatavošana

  1. Liekam stilbiņu ūdenī, kad sāk vārīties noputo. Liekam klāt pārējās sastāvdaļas un vārām līdz gaļa kļūst mīksta. Es vārīju ātrvārāmajā katlā 1 stundu. Kad gatavs buljonu nokāšam. Gaļu atdalām no kaula un sadalām mazākos gabaliņos.
  2. Sīpolu un piparu sagriežam kubiciņos, burkānu ripiņās, kāpostu salmiņos.
  3. Puķkāpostu sadalām ziedkopās. Liekam karstā eļļā visu apcepties.
  4. Pievieno sāli un piparus. Tad pielejam karstu buljonu lai nosedz dārzeņus un vārām.
  5. Sagriežam kubiciņos kartupeļus un liekam klāt vārīties.
  6. Kad kartupeļi gandrīz mīksti pieliek 1/4 sagrieztu kabaci un vārīto gaļu. Vārām līdz viss ir gatavs. Ja vēlas var pievienot saldo krējumu.
  7. Pasniedzam ar bagātīgu zaļumu devu. Šis ēdiens otrā dienā ir vēl gardāks, jo visas garšas ir vairāk apvienojušās!

Sātīgs ēdiens lietainai un aukstai dienai. Prasīs drusku vairāk Jūsu laika, bet tas ir tā vērts!

Recepti piedāvā un iesaka: Inita Briedina

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes