Sastāvdaļas
- 300 g burkānu
- 250 g kāpostu
- 200 g saldo piparu
- 20 g seleriju sakņu
- 20 g pētersīļu sakņu
- 30 g puravu
- 20 g zaļumu
Pārliešanai: - 250 g tomātu biezeņa
- 50 g augu eļļas
- sāls, cukurs, smaržīgie pipari, etiķis pēc garšas
Pagatavošana
- Dārzeņus notīra, nomazgā un atsevišķi sasmalcina uz rupjās dārzeņu rīves.
- Katru sasmalcināto dārzeni atsevišķi apcep eļļā.
- Diļļu, seleriju, pētersīļu, puravu lapiņas sīki sagriež. Sagatavo tomātu mērci.
- Katliņā ielej tomātu sulu un vāra tik ilgi, kamēr sulas tilpums samazinās par trešdaļu (sula paliek bieza), tad pievieno augu eļļu, sāli, cukuru, piparus, etiķi pēc garšas. Mērci vēlreiz uzvāra.
- Visus sagatavotos dārzeņus sajauc ar sasmalcinātiem zaļumiem un nogaršo, vai garšvielas ir pietiekamā daudzumā.
- Dārzeņu salātus stingri sapilda izkarsētā burkā (pirms pildīšanas ielejot 2 ēdamkarotes mērces), pārlej ar tomātu mērci, uzliek novārītu metāla vāciņu, pievalcē un sterilizē: 0,5 litru burkas – 70 minūtes, litra burkas – 90 minūtes. Tālāk rīkojas kā parasti.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!