Dārzeņu pankūkas ar zaļumiem un fetas sieru

Dārzeņu pankūkas ar zaļumiem un fetas sieru Foto: Dārzeņu pankūkas ar zaļumiem un fetas sieru

Sastāvdaļas

  • 500 cukīni
  • 3 olas
  • 125 g miltu
  • 240 g fetas siera
  • 1 ēdamkarote olīveļļas
  • sauja diļļu
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • malti melnie pipari
  • sāls
  • 4 - 6 ēdamkarotes augu eļļas

Mērcei:

  • 250 ml bezpiedevu jogurta
  • 2 ķiploka daiviņās
  • sāls pēc garšās

Pagatavošana

  1. Cukini nomizo un sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves. Pārkaisa ar sali, samaisa un atstāj uz dažam minūtēm, lai atsulojas un lieko sulu nospiež.
  2. Bļodā kopā sakuļ cukini masu un olas. Lai masa labāk sajaucas, kuļ ar dakšiņu.
  3. Cukini un olu masai pievieno miltus, cepamo pulveri, šķipsniņu sāls, olīveļļu, melnos piparus.
  4. Fetas sieru ar dakšiņu saspaida gabaliņos.
  5. Iecilā mīklas masā sieru.
  6. Smalki sagriež lociņus. Pievieno mīklai.
  7. Panna uz vidējas uguns uzkarsē eļļu, ar karoti liek iekšā miklu, veidojot vidēji lielas pankūkas un cep 5 minūtes, līdz pankūkas no abām pusēm zeltaini brūnas.
  8. Pasniedz karstas ar mērci. To gatavo bļodā sajaucot jogurtu, sāli un ķiplokspiedē izspiestu ķiploku.

Tas ir neprātīgi garšīgi un ļoti vienkārši! Noteikti pamēģini pagatavot!

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes