Sastāvdaļas
- 1/4 glāzes+2 ēdamkarotes kausēta sviesta
- 1 neliels kabacis
- 1 vidēja lieluma burkāns
- 1 sīpols
- 1/4 glāzes miltu
- 2 glāzes piena-sviesta maisījuma
- 2 glāzes dārzeņu buljona
- 340 g brokoļu
- 1/8 tējkarotes malta muskatrieksta
- 225 g Čederas siera
- rupjā sāls, malti melnie pipari
Pagatavošana
- Lielā katlā uzvāra ūdeni un pieber sāli.
- Katlā liek brokoļus un vāra 2-3 minūtes.
- Ātri izvelk brokoļus no katla un liek bļodā ar ledainu ūdeni.
- Kad brokoļi ir atdzisuši, tos nosusina un noliek malā.
- Sīpolu un burkānu cep 2 ēdamkarotēs kausēta sviesta, lai tie paliek mīksti, bet nepārvēršas putrā, noliek malā.
- Lej 1/4 glāzes kausēta sviesta pannā, pievieno miltus,maisa 2-3 minūtes.
- Lēni pielej piena-sviesta maisījumu, dārzeņu buljonu, sakuļ viendabīgā masā.
- Pievieno muskatriekstu - samaisa, uzliek vāku, vāra, uz vidējas uguns, 20 minūtes.
- Samazina uguni līdz minimumam, pievieno sīpolus, burkānus, brokoļus, pielej vēl dārzeņu buljonu, ja masa ir bieza.
- Samaisa, uzliek vāku, vāra 25-30 minūtes.
- Brokoļus sastampā, liek katlā, pievieno pusi rīvēta siera, pieber sāli, piparus pēc garšas.
- Pasniedzot zupu šķīvjos, katrā šķīvī ber nelielu kaudzīti, atlikušā rīvētā siera.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!