Dārzeņu buljons

Dārzeņu buljons Foto: Dārzeņu buljons

Sastāvdaļas

  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1 vidējs, 4 daļās sagriezts sīpols
  • 1 nomizots, 4 daļas sagriezts burkāns
  • 1 notīrīts, 4 daļās sagriezts puravs
  • 2 4 daļās sagriezti seleriju kāti ar visām lapām
  • 1 mazs uz pusēm pārgriezts tomāts
  • 6 pētersīļa zariņi
  • 5 melno piparu graudiņi
  • 1 krustnagliņa
  • 1 laura lapa
  • 1/2 tējkarotes sāls
  • 2 l vāroša ūdens

Pagatavošana

  1. Nelielā katlā sakarsē eļļu.
  2. Pievieno sīpolus, burkānus, puravus, selerijas, tomātus un pētersīļus.
  3. Uzliek vāku un lēnas uguns sautē 5 minūtes.
  4. Pievieno piparus, krustnagliņas un lauru lapu, pieber sāli.
  5. Pielej ūdeni, uzliek vāku un uz lēnas uguns vāra vēl stundu.
  6. Izkāš caur sietu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes