Dāņu gaļas bumbiņas un sarkanie kāposti

Dāņu gaļas bumbiņas un sarkanie kāposti Foto: Santa Maria publicitātes fotogrāfija

Sastāvdaļas

Gaļas bumbiņas:
  ● 400 g maltā gaļa 
  ● 1 tējk. sāls
  ● 0,5 gab. sīpols 
  ● 1 daiviņa ķiploks
  ● 1 ola
  ● 50 g kviešu milti
  ● 1 dl minerālūdens
  ● 1 tējk. Santa Maria Smaržīgie pipari
  ● 0,5 tējk. Santa Maria ingvers, malts 
  ● 10 gab. Santa Maria krustnagliņas
  ● 0,5 tējk. Santa Maria muskatrieksts
  ● eļļa 
 
Sarkanais kāposts:
  ● 1 kg sarkanais kāposts
  ● 50 g sviests
  ● 1 dl ābolu sidra etiķis
  ● 2.5 dl dzērveņu sulas koncentrāts
  ● 4. ēd.k. brūnais cukurs
  ● 2 gab. Santa Maria lauru lapas
  ● 3 anīsa zvaigznes 
  ● 2 gab. Santa Maria kanēļkoka mizas
  ● sāls
  ● Santa Maria Malti melnie pipari

Pagatavošana

Gaļas bumbiņas:
 
  1. Samaisiet malto gaļu ar sāli, smalki sagrieztu sīpolu, saspiestu ķiploku, olu un kviešu miltiem. Pievienojiet minerālūdeni un garšvielas.
  2. Atpūtiniet masu ledusskapī 30 minūtes.
  3. Veidojiet masu nelielu bumbiņu formā un apcepiet eļļā.
 
Sarkanais kāposts:
 
  1. Sasmalciniet sarkano kāpostu.
  2. Cepiet kāpostus sviestā uz lielas uguns 5 minūtes.
  3. Pievienojiet ābolu etiķi, sulu, brūno cukuru, lauru lapas un garšvielas. Sutiniet uz lēnas uguns 30 minūtes. Pievienojiet sāli un piparus.


    Gaļas bumbiņas un sarkanie kāposti ir klasika uz Ziemassvētku galda! Šeit jūs atradīsiet recepti dāņu vintage stilā. Izmēģiniet!
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes