Sastāvdaļas
- 1 kg cūkas ribiņu
- 3 - 4 ēdamkarotes ābolu biezeņa
- 1 pētersīļa sakne
- sāls, cukurs, pipari
- rīvēta citrona miziņa
- mazliet malta kanēļa
- saberztas krustnagliņas
- 3 - 4 ēdamkarotes sarkanvīna
- 1 burkāns
- rīvmaize
- neliels selerijas gabals
- 1/2 purava
- 1 sīpols
- 1 ķiploka daiviņa
- margarīns vai eļļa
Pagatavošana
- Ribiņas sacērt nelielos gabalos, pārlej ar 3 glāzēm karsta ūdens, uzvāra, nosmeļ putas, pieliek garšsaknes, sīpolu, ķiploku, sāli, piparus un lēni vāra 1,5 - 2 stundas.
- Neizņemtas no buljona, ribiņas atdzesē.
- Atdzesētas ribiņas izņem no buljona, nosusina, apviļā rīvmaizē un cep sakarsēta margarīnā vai eļļā, kamēr paliek brūnas.
- Buljonam nosmeļ tauku kārtiņu un izkāš.
- Ābolu biezeni sajauc ar cukuru, kanēli, krustnagliņām, citrona miziņu, atšķaida ar buljonu, pielej mazliet sarkanvīna.
- Mērci uzvāra un pārlej ribiņām. Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem un salātiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!