Sastāvdaļas
- 800 g cūkgaļas
- 200 g vistas filejas
- 1 liels burkāns
- 1 liels sīpols
- 1 selerijas kāts
- ķiploki pēc vēlēšanās
- 2 olas
- 2 ēdamkarotes rīvmaizes
- kaltēts vai svaigs baziliks
- sāls, pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Blenderī sasmalcina sīpolu un burkānu - apcep tos uz pannas.
- Gaļu samaļ gaļas maļamajā mašīnā vai sasmalcina blenderī, pievieno rīvmaizi, olas, baziliku, sakapātu selerijas kātu,sāli, piparus, apcepto sīpolu un burkānu - visu kārtīgi maisa 5 minūtes.
- Kad masa samaisīta, atstāj to uz 30 minūtēm istabas temperatūrā, lai ievelkas.
- Masu liek četrstūrveida veidnē, vai arī, no masas izveido "ķieģelīti".
- Liek 180°C temperatūrā sakarsētā krāsnī, cep 40 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!