Sastāvdaļas
- 600 g plānās šķēlītēs sagriezta cūkas šķiņķa vai muguras gabala bez kauliem
- 1/2 tējkarotes sāls
- 1/4 melno piparu
- 100 g kūpināta šķiņķa
- 1-2 skābi āboli
- 1 tējkarote timiāna
- 2 ēdamkarotes margarīna vai sviesta
- 300 g gaļas buljona no kubiņa
Mērcei:
- 2 ēdamkarotes kviešu miltu
- ūdens
- 50 g saldā krējuma
Pagatavošana
- Gaļas šķēles ar āmuriņu viegli izdauza, ierīvē ar sāļi un pipariem.
- Šķiņķi sagriež kubiņos. Ābolus nomizo un sagriež plānās daiviņas.
- Sasmalcina timiānu, pārkaisa āboliem.
- Šķiņķa kubiņus liek uz gaļas šķēlēm. Uz katras šķēles liek 1-2 ābolu daiviņas.
- Izveido tīteņus un sastiprina ar koka irbulīšiem.
- Pannā sakarsētās taukvielās tīteņus kārtīgi apcep no visām pusēm. Liek katliņā.
- Pannā samaisa buljonu un uzlej tīteņiem. Sautē 20 minūtes.
- Gatavus tīteņus izceļ no katliņa, izņem irbulīšus.
- Kamēr gatavo mērci, tīteņus pārsedz ar foliju.
- Buljonam pievieno ūdenī izšķīdinātus miltus.
- Iemaisa krējumu, vāra 5 minūtes. Ja vajadzīgs pievieno sojas mērci, sāli un melnos piparus.
- Tīteņus pasniedz ar vārītiem kartupeļiem un ābolu, kāpostu salātiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!