Cūkgaļas tīteņi ar āboliem

Cūkgaļas tīteņi ar āboliem Foto: Cūkgaļas tīteņi ar āboliem

Sastāvdaļas

  • 600 g plānās šķēlītēs sagriezta cūkas šķiņķa vai muguras gabala bez kauliem
  • 1/2 tējkarotes sāls
  • 1/4 melno piparu
  • 100 g kūpināta šķiņķa
  • 1-2 skābi āboli
  • 1 tējkarote timiāna
  • 2 ēdamkarotes margarīna vai sviesta
  • 300 g gaļas buljona no kubiņa

Mērcei:

  • 2 ēdamkarotes kviešu miltu
  • ūdens
  • 50 g saldā krējuma

Pagatavošana

  1. Gaļas šķēles ar āmuriņu viegli izdauza, ierīvē ar sāļi un pipariem.
  2. Šķiņķi sagriež kubiņos. Ābolus nomizo un sagriež plānās daiviņas.
  3. Sasmalcina timiānu, pārkaisa āboliem.
  4. Šķiņķa kubiņus liek uz gaļas šķēlēm. Uz katras šķēles liek 1-2 ābolu daiviņas.
  5. Izveido tīteņus un sastiprina ar koka irbulīšiem.
  6. Pannā sakarsētās taukvielās tīteņus kārtīgi apcep no visām pusēm. Liek katliņā.
  7. Pannā samaisa buljonu un uzlej tīteņiem. Sautē 20 minūtes.
  8. Gatavus tīteņus izceļ no katliņa, izņem irbulīšus.
  9. Kamēr gatavo mērci, tīteņus pārsedz ar foliju.
  10. Buljonam pievieno ūdenī izšķīdinātus miltus.
  11. Iemaisa krējumu, vāra 5 minūtes. Ja vajadzīgs pievieno sojas mērci, sāli un melnos piparus.
  12. Tīteņus pasniedz ar vārītiem kartupeļiem un ābolu, kāpostu salātiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes