CŪKGAĻAS SAUTĒJUMS ar kāpostiem un sparģeļiem

CŪKGAĻAS SAUTĒJUMS ar kāpostiem un sparģeļiem Foto: CŪKGAĻAS SAUTĒJUMS ar kāpostiem un sparģeļiem

Sastāvdaļas

  • 500 grami cūkas šķiņķa vai lāpstiņas
  • 1 liels burkāns
  • 1 liels sīpols
  • 5 daiviņas ķiploka
  • 1 saldā paprika
  • 200 grami sakņu selerijas
  • 500 grami kāposta
  • 3 vidēji kartupeļi
  • 1 iepakojums sparģeļu (man no dārza)
  • 200 mililitru saldā krējuma
  • 2 lauru lapas
  • 1 ēdamkarote kūpinātas paprikas pulvera
  • 1/2 tējkarote maltu ķimeņu
  • 1/2 tējkarote malta koriandra sēklu
  • 1/2 tējkarote kaltēta bazilika
  • asā pipara pārslas un sāls pēc garšas
  • eļļa cepšanai

Pagatavošana

  1. Cūkgaļu sadalām lielos gabalos.
  2. Apcepam karstā eļļā brūnu.
  3. Seleriju un burkānu sarīvē uz rupjās rīves. Sīpolu un saldo piparu sagriežam kubiciņos.
  4. Ķiplokus smalki sakapā. Visu liekam klāt gaļai un turpinām cept. Pievienojam garšvielas un sāli.
  5. Vārošu ūdeni pielej tā lai nosedz visas sastāvdaļas.
  6. Vārām uz mazas uguns, zem vāka, tā lai tikai drusku burbuļo.
  7. Kāpostu sagriežam salmiņos un liekam klāt sautēties.
  8. Kartupeļus sagriežam kubiciņos. Arī liekam katlā sautēties.
  9. Kad dārzeņi ir gatavi (man reizēm gribās tādus ka gandrīz jūk laukā) pievienojam sagrieztus sparģeļus un saldo krējumu.
  10. Pavāram vēl 3-5 minūtes. Sautējums gatavs. Pasniedzam ar zaļumiem. Ja vēlas pieliekam vēl svaigos salātus vai marinējumus.

Mūsu ģimenē visiem garšo sautējumi, tāpēc tos gatavoju bieži. Labi ka tajos var likt dažādus dārzeņus, garšvielas un gaļu, vai bez tās. Katru reizi garšu var uzburt pilnīgi citu! Arī ārā uz ugunskura var pagatavot.

Recepti piedāvā un iesaka: Inita Briedina

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes