Cūkgaļas sautējums ar dārzeņiem, šampinjoniem un sojas mērci

Cūkgaļas sautējums ar dārzeņiem, šampinjoniem un sojas mērci Foto: Cūkgaļas sautējums

Sastāvdaļas

  • 300 g cūkgaļas
  • 2 burkāni
  • 1 paprika
  • 5-6 šampinjoni vai citas baltās sēnes
  • 1 sīpols
  • 50 ml sojas mērces
  • 1/2 tējkarotes kartupeļu cietes
  • citrona sula pēc garšas
  • 2-3 ēdamkarotes augu eļļas
  • dažas ķiploka daiviņas
  • pētersīļi

Pagatavošana

  1. Kartupeļu cieti samaisa ar sojas mērci, pielej citrona sulu pēc garšas.
  2. Gaļu, dārzeņus, sēnes sagriež vienāda lieluma salmiņos.
  3. Sakarsētā vokpannā vai citā dziļā pannā, uz lielas uguns, augu eļļā, pāris minūšu, ātri apcep gaļu.
  4. Gaļu pannā liek pakāpeniski, lai, izdaloties sulai, tā varētu izcepties, kamēr parādās zeltaina garoziņa un nesautētos.
  5. Arī dārzeņus un sēnes cep pakāpeniski, lai tie paliek kraukšķīgi un sulīgi, saglabājot krāsu.
  6. Pēdējā piegājienā, cepot dārzeņus un sēnes, piespiež tiem klāt ķiploka daiviņas, pievieno sakapātus pētersīļus.
  7. Visu samaisa, pievieno pārējos ceptos dārzeņus, sēnes, gaļu, pārlej kartupeļu cietes maisījumu, samaisa.
  8. Visu pakarsē 1 minūti un noņem pannu no uguns.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes