Cūkgaļas mērce ar krējumu

Cūkgaļas mērce ar krējumu Foto: Cūkgaļas mērce ar krējumu

Sastāvdaļas

  • 1 kg cūkgaļas
  • 3 sīpoli
  • 2 burkāni
  • 2-3 lauru lapas
  • 1 tējkarote maltu piparu maisījuma
  • sāls
  • 2 ēdamkarotes miltu
  • 150 g skābā krējuma
  • 300 ml gaļas buljona vai ūdens
  • 50 g sviesta
  • pētersīļi, dilles
  • 2-3 ķiploka daiviņas

Pagatavošana

  1. Cūkgaļu sagriež 3 cm lielos gabaliņos, apsāla, sapiparo ar piparu maisījumu.
  2. Cūkgaļu cep pusē taukvielu, kamēr tā mazliet apbrūnē.
  3. Citā pannā, atlikušajās taukvielās sautē sakapātus sīpolus un rīvētus burkānus.
  4. Sautējamā katlā liek lauru lapas, daļu apcepto sīpolu un burkānu, virsū liek gaļu.
  5. Gaļai virsū liek sīpolus un burkānus, liek atkal gaļu un virsū atkal sīpolus un burkānus.
  6. Katlā lej 150 ml buljona vai ūdens, uzliek vāku un vāra uz mazas uguns 1 stundu un 15 minūtes.
  7. Izkausētā sviestā apcep miltus, pievieno skābo krējumu un izšķīdina ar buljonu vai ūdeni līdz nepieciešamajai konsistencei.
  8. Pieber sāli, piparus pēc garšas.
  9. Pārlej mērci gaļai, uzmanīgi samaisa, pasautē 15 minūtes.
  10. Nobeigumā pievieno sakapātus zaļumus un ķiplokus.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes