Sastāvdaļas
- cūkgaļa
- marinētas sēnes
- ķiploki
- kausētais siers (kuru var sagriezt šķēlēs)
Pagatavošana
- Cūkgaļu nomazgā, sagriež šķēlēs un izdauza ar gaļas āmuriņu.
- Uz katras izdauzītās cūkgaļas šķēles liek vienu kausētā siera šķēli.
- Uz kausētā siera šķēles liek sagrieztas marinētās sēnes, kas samaisītas ar ķiploku spiedē saspiestiem ķiplokiem.
- Savācot cūkgaļas šķēles malas, izveido maisiņu, aizsien ar pārtikas diegu vai nostiprina ar koka iesmiņiem.
- Katru cūkgaļas maisiņu liek, no folijas izveidotā bļodiņā, uzber sāli, piparus, liek veidnē, pārklāj to ar foliju.
- Cep sakarsētā krāsnī, 15 minūtes, tad noņem pārklāto foliju, turpina cept 10-15 minūtes.
- Siers, kūstot, izplūdīs folijas bļodiņā, samaisīsies ar cepšanās laikā izdalījušos sulu - tā būs lieliska mērce.
- Ja tomēr siers nav izkusis un palicis gaļas maisiņa iekšpusē, cūkgaļas maisiņus pasniedz ar skābo krējumu, kas samaisīts ar zaļumiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!