Cūkgaļas galerts

Cūkgaļas galerts Foto: Cūkgaļas galerts

Sastāvdaļas

  • 700 g cūkgaļas
  • 100 g liellopu gaļas
  • 400 g g cūkas kāju
  • 2 burkāni
  • 1 pētersīļu sakne
  • 1 puravs
  • 1 sīpols
  • 1 maza šķēlīte selerijas saknes
  • 6 melno piparu graudiņi
  • 2 lauru lapas
  • sāls

Pagatavošana

  1. Izvēlas jaunu, vidēji treknu sivēna gaļu, vislabāk pleca gabalu.
  2. Kājas pārcērt, nomazgā, pleca gabalu sadala daļās.
  3. Visu liek katlā, pārlej ar aukstu ūdeni, lai gaļa būtu tikko nosegta, uzvāra un noputo.
  4. Liellopu gaļu apcep brūnu un liek katlā.
  5. Pieliek notīrītas, nomazgātas garšsaknes, sāli, 1 sagrieztu un bez taukiem apbrūninātu burkānu.
  6. Galertu vāra uz ļoti lēnas uguns (jo lēnāk vārīsies, jo garšīgāks un dzidrāks tas būs).
  7. Katlu līdz pusei aizvāko.
  8. Piparus un lauru lapas pieliek vārīšanās beigās.
  9. Galerts ir gatavs, kad gaļa viegli atdalās no kauliem.
  10. Gaļu izņem no šķidruma un sagriež gabaliņos./
  11. Buljonam nosmeļ taukus un izkāš.
  12. Ja vēlas, lai galertam būtu ķiploku piegarša, katrā bļodiņā, kuru pirms tam izskalo ar aukstu ūdeni, ieliek pusi daiviņas sasmalcināta ķiploka.
  13. Bļodiņā sakārto sagrieztu burkānu, pētersīļu, virsū liek gaļās gabaliņus, pārlej ar izkāstu buljonu un novieto vēsā telpā, lai sarecē.
  14. Pasniedz ar sinepēm vai mārrutkiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes