Sastāvdaļas
- 1 kg cūkgaļas (bez kauliem)
- 500 ml gaišā alus
- 1 tējkarote rozmarīna
- 4 ķiploka daiviņas
- sāls un pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Gaļas gabalu sadursta vairākās vietās, lai tas labāk iemarinētos.
- Sāli, piparus, rozmarīnu kārtīgi sasmalcina miezerī.
- Ar iegūto garšvielu maisījumu kārtīgi ierīvē gaļu, atstāj uz 2 stundām ievilkties.
- Ķiplokus sakapā, pievieno gaļai.
- Gaļu pārlej ar alu, liek ledusskapī uz nakti marinēties.
- Nākamajā dienā gaļu liek veidnē, pārlej ar dažām karotēm alus marinādes, virsū liek foliju.
- Cep 250°C temperatūrā, 1 stundu.
- Pēc stundas, noņem foliju, pārlej ar radušos sulu, turpina cept 30-40 minūtes, tad gaļas gabalu apgriež otrādi.
- Atkal pārlej ar radušos sulu un cep vēl 30-40 minūtes - šādi gaļai izveidosies garoziņa no visām pusēm.
- Gaļu pasniedz ar kartupeļiem un dārzeņiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!