Cūkgaļa garšvielās un alū

Cūkgaļa garšvielās un alū Foto: Cūkgaļa garšvielās un alū

Sastāvdaļas

  • 1 kg cūkgaļas (bez kauliem)
  • 500 ml gaišā alus
  • 1 tējkarote rozmarīna
  • 4 ķiploka daiviņas
  • sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Gaļas gabalu sadursta vairākās vietās, lai tas labāk iemarinētos.
  2. Sāli, piparus, rozmarīnu kārtīgi sasmalcina miezerī.
  3. Ar iegūto garšvielu maisījumu kārtīgi ierīvē gaļu, atstāj uz 2 stundām ievilkties.
  4. Ķiplokus sakapā, pievieno gaļai.
  5. Gaļu pārlej ar alu, liek ledusskapī uz nakti marinēties.
  6. Nākamajā dienā gaļu liek veidnē, pārlej ar dažām karotēm alus marinādes, virsū liek foliju.
  7. Cep 250°C temperatūrā, 1 stundu.
  8. Pēc stundas, noņem foliju, pārlej ar radušos sulu, turpina cept 30-40 minūtes, tad gaļas gabalu apgriež otrādi.
  9. Atkal pārlej ar radušos sulu un cep vēl 30-40 minūtes - šādi gaļai izveidosies garoziņa no visām pusēm.
  10. Gaļu pasniedz ar kartupeļiem un dārzeņiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes