Cūkgaļa ar sēnēm saldajā krējumā

Cūkgaļa ar sēnēm saldajā krējumā Foto: Cūkgaļa ar sēnēm saldajā krējumā

Sastāvdaļas

  • 1 neliels sīpols
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 1 ēdamkarote sviesta
  • 1 ēdamkarote augu eļļas
  • 300 - 400 g cūkgaļas
  • 1/2 tējkarotes maltu melno piparu
  • 1 ēdamkarote svaiga timiāna 
  • 2 vidēja lieluma baltās sēnes
  • 1 tējkarote sinepju pulvera
  • 1 ēdamkarote zaļo piparu graudiņu
  • 4 ēdamkarotes brendija vai konjaka
  • 180 ml karsta ūdens
  • 1 ēdamkarote sojas mērces
  • 50 ml trekna saldā krējuma 30% tauku

Pagatavošana

  1. Pannā, uz vidējas uguns, izkausē sviestu, pievieno augu eļļu un cep sakapātu sīpolu un ķiploku.
  2. Cūkgaļu sagriež 1 cm biezās šķēlēs, nosusina ar papīra dvieli, uzber sāli, piparus, cep zeltainas, kopā ar timiānu.
  3. Pievieno gaļai sagrieztas sēnes, cep 3 minūtes, ik pa brīdim apmaisot.
  4. Pievieno sinepju pulveri un zaļo piparu graudiņus.
  5. Uzmanīgi pielej brendiju vai konjaku, jo tas var sprakšķēt un aizdegties.
  6. Turpina gatavot gaļu, kamēr alkohols ir iztvaikojis, ja liesmo, pannai blīvi uzliek vāku.
  7. Pielej karstu ūdeni, sojas mērci, sutina uz lielas uguns 2 minūtes, kamēr šķidrums mazliet iztvaiko.
  8. Nobeigumā pielej saldo krējumu, visu uzvāra, kad mērce ir mazliet sabiezējusi, pannu noņem no uguns, ja nepieciešams, pieber sāli.
  9. Patur 2-3 minūtes un pasniedz.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes