Sastāvdaļas
- 1 neliels sīpols
- 1 ķiploka daiviņa
- 1 ēdamkarote sviesta
- 1 ēdamkarote augu eļļas
- 300 - 400 g cūkgaļas
- 1/2 tējkarotes maltu melno piparu
- 1 ēdamkarote svaiga timiāna
- 2 vidēja lieluma baltās sēnes
- 1 tējkarote sinepju pulvera
- 1 ēdamkarote zaļo piparu graudiņu
- 4 ēdamkarotes brendija vai konjaka
- 180 ml karsta ūdens
- 1 ēdamkarote sojas mērces
- 50 ml trekna saldā krējuma 30% tauku
Pagatavošana
- Pannā, uz vidējas uguns, izkausē sviestu, pievieno augu eļļu un cep sakapātu sīpolu un ķiploku.
- Cūkgaļu sagriež 1 cm biezās šķēlēs, nosusina ar papīra dvieli, uzber sāli, piparus, cep zeltainas, kopā ar timiānu.
- Pievieno gaļai sagrieztas sēnes, cep 3 minūtes, ik pa brīdim apmaisot.
- Pievieno sinepju pulveri un zaļo piparu graudiņus.
- Uzmanīgi pielej brendiju vai konjaku, jo tas var sprakšķēt un aizdegties.
- Turpina gatavot gaļu, kamēr alkohols ir iztvaikojis, ja liesmo, pannai blīvi uzliek vāku.
- Pielej karstu ūdeni, sojas mērci, sutina uz lielas uguns 2 minūtes, kamēr šķidrums mazliet iztvaiko.
- Nobeigumā pielej saldo krējumu, visu uzvāra, kad mērce ir mazliet sabiezējusi, pannu noņem no uguns, ja nepieciešams, pieber sāli.
- Patur 2-3 minūtes un pasniedz.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!