Sastāvdaļas
- 1 kg cūkas priekškājas stilbiņš
- malti melnie pipari
- 1 sīpols
- 1 burkāns
- 1 l ūdens
- sāls
- 1 lauru lapa
- 4 pipargraudiņi
- 4 paegļogu
- 1 krustnagliņa
- 1 ābols
- 500 g skābētu kāpostu
Pagatavošana
- Stilbiņu nomazgā un nosusina. Ierīvē ar pipariem un noliek uz 10 minūtēm, lai pipari ievelkas.
- Sīpolu un burkānu sagriež salmiņos.
- Stilbiņu liek verdošā sālsūdenī, pievieno dārzeņus un garšvielas. Katliņam uzliek vāku un uz lēnas uguns vāra apmēram 90 minūtes.
- Stilbiņu izņem un noliek siltumā.
- Buljonu izkāš caur sietu. Pieliek kāpostus un rupjās skaidiņās sarīvētu ābolu.
- No sieta izņem paegļogas, krustnagliņu un pievieno buljonam.
- Uz kāpostiem uzliek stilbiņu. Katliņam uzliek vāku un visu sautē vēl 30 minūtes.
- Kad viss gandrīz gatavs, pierīvē kartupeli un uzvāra. labi samaisa un, ja nepieciešams, pievieno sāli, cukuru un piparus.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!