Cūkas ribiņas ķiršu mērcē

Cūkas ribiņas ķiršu mērcē Foto: Cūkas ribiņas ķiršu mērcē

Sastāvdaļas

  • 1 kg cūkas ribiņu
  • rīvmaize
  • 1 ēdamkarote sviesta
  • 2-3 ēdamkarotes ķiršu biezeņa
  • krustnagliņas pēc garšas
  • kanēlis pēc garšas
  • mazliet sarīvētas citrona miziņas
  • 3 ēdamkarotes vīna
  • cukurs pēc garšas
  • 2 glāzes buljona

Pagatavošana

  1. Cūkas ribiņas sacērt gabaliņos, izvāra sālsūdenī, kam pieliktas dažādas garšsaknes.
  2. Kad gaļa tajā pašā buljonā atdzisusi, to izņem, pārkaisa ar rīvmaizi, liek uz ietaukotas pannas cepeškrāsnī un apcep no abām pusēm brūnu.
  3. Pagatavo mērci: ķiršu augļu biezenim pieliek pēc garšas cukuru, smalko kanēli, saberztas krustnagliņas, citrona miziņu, atšķaida ar buljonu, pielej mazliet portvīna, visu uzvāra, pārlej ribiņām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes