Sastāvdaļas
- 1 kg cūkas ribiņu
- rīvmaize
- 1 ēdamkarote sviesta
- 2 - 3 ēdamkarotes ķiršu, ābolu vai plūmju biezeņa
- krustnagliņas un kanēlis pēc garšas
- mazliet rīvētas citrona miziņas
- 3 ēdamkarotes vīna
- cukurs pēc garšas
- 2 glāzes buljona
Pagatavošana
- Cūkas ribiņas sacērt gabaliņos, izvāra sālsūdenī, kam pievienotas garšvielas.
- Kad gaļa tajā pašā buljonā atdzisusi, to izņem, pārkaisa ar rīvmaizi, liek uz ietaukotas veidnes cepeškrāsnī un apcep no abām pusēm brūnu.
- Pagatavo mērci: augļu biezenim pieliek pēc garšas cukuru, maltu kanēli, maltas krustnagliņas, citrona miziņu, atšķaida ar buljonu vai ūdeni, pielej mazliet vīnu, visu uzvāra, pārlej ribiņām.
- Pasniedz ar taukos vārītiem kartupeļiem, lapu salātiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!