Cūkas ribiņas angļu mērcē

Cūkas ribiņas angļu mērcē Foto: Cūkas ribiņas angļu mērcē

Sastāvdaļas

  • 1 kg cūkas ribiņu
  • rīvmaize
  • 1 ēdamkarote sviesta
  • 2 - 3 ēdamkarotes ķiršu, ābolu vai plūmju biezeņa
  • krustnagliņas un kanēlis pēc garšas
  • mazliet rīvētas citrona miziņas
  • 3 ēdamkarotes vīna
  • cukurs pēc garšas
  • 2 glāzes buljona

Pagatavošana

  1. Cūkas ribiņas sacērt gabaliņos, izvāra sālsūdenī, kam pievienotas garšvielas.
  2. Kad gaļa tajā pašā buljonā atdzisusi, to izņem, pārkaisa ar rīvmaizi, liek uz ietaukotas veidnes cepeškrāsnī un apcep no abām pusēm brūnu.
  3. Pagatavo mērci: augļu biezenim pieliek pēc garšas cukuru, maltu kanēli, maltas krustnagliņas, citrona miziņu, atšķaida ar buljonu vai ūdeni, pielej mazliet vīnu, visu uzvāra, pārlej ribiņām.
  4. Pasniedz ar taukos vārītiem kartupeļiem, lapu salātiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes