Sastāvdaļas
- 1 kg cūkas gaļas
- 1/2 glāzes gaļas buljona
- 10 g kartupeļu cietes
- 25 g sāls
- 0,5 g salpetra
- 2,5 g cukura
- ķiploki
- garšvielas
Pagatavošana
- Cūkas gaļu izmaļ divas trīs reizes gaļas mašīnā, pievieno kartupeļu cieti, sāli, salpetri, cukuru, piparus, majorānu, timiānu, ja vēlas, sarīvētu ķiploku un pamazām pielejot buljonu, labi samīca.
- Sagatavo gaļas masu pilda blīvi zarnās, zarnu galus sasien, izveidojot apaļu rituli.
- Desas dūmo karstos dūmos 10 - 12 stundas.
- Dūmoto cūkas gaļas desu var uzglabāt vēsā, labi vēdinātā telpā 4-6 mēnešus.
- Desu sagrieztu ripiņās, pārliek sviestmaizei vai izlieto dažādu ēdienu gatavošanai. Pirms lietošanas var veselu, nesagrieztus rituļus apvārīt ūdenī un pasniegt ar sinepēm vai skābiem kāpostiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!