Cūkas gaļa saldskābā mērcē

Cūkas gaļa saldskābā mērcē Foto: Cūkas gaļa saldskābā mērcē

Sastāvdaļas

  • 500 g liesas cūkas gaļas
  • 250 g mikspikla
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 2 - 3 ēdamkarotes etiķa
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • 2 - 3 ēdamkarotes zupas zaļumu
  • 1 tējkarote kukurūzas cietes
  • 3 ēdamkarotes miltu
  • 2 olas
  • 1 tējkarote sāls
  • 1/2 tējkarotes piparu
  • 4 ēdamkarotes ūdens
  • augu eļļa cepšanai

Pagatavošana

  1. Gaļu sagriež gabalos.
  2. No miltiem, ūdens, olām, sals, pipariem iejauc ne sevišķi šķidru mīklu.
  3. Gaļas gabalus iemērc mīklā un ātri apcep verdošā eļļā, ko visērtāk ieliet bļodiņā (eļļas kārtai jābūt vismaz 4 cm).
  4. Verdošajā eļļā nedrīkst uzreiz ielikt daudz gaļas gabalu.
  5. Pēc cepšanas gaļas gabalus uzliek uz sieta un nosusina.
  6. Mērces pagatavošanai ņem 2 ēdamkarotes augu eļļās, sakarsē uz cepešpannas, pieliek sasmalcinātus ķiplokus, mazliet apcep un noņem no uguns.
  7. Pēc tam pielej etiķi, pieber cukuru un pieliek zupas zaļumus, sašķīdinātu cieti, sasmalcinātus zaļumus, piparus.
  8. Mērci uzvara un pārlej gaļas gabaliem.
  9. Cūkas gaļu pasniedz ar rīsiem vai ar makaronu izstrādājumiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes