Sastāvdaļas
- cūkas fileja
- sīpolu
- 150 ml sausa sarkanvīna
- 300 ml saldā krējuma
- 150 g zilā siera
- sāls, pipari pēc garšas
Biezenim:
- kartupeļi
- ķirbis
- sviests
- piens
- sāls
Pagatavošana
- Fileju sagriež 2 cm biezās šķēlēs, izklapē (izmanto vieglu koka āmuriņu ar ļoti seklu reljefu), uz pannas apcep brūnu, uzkaisa sāli un piparus.
- Sautējamā traukā sakārto sīpolus, nedaudz apslaka ar eļļu, virsū kārto apcepto fileju, zem vāka uzkarsē, uzlej vīnu, ļauj alkoholam iztvaikot.
- Uzliek vāku un sutina 20 minūtes.
- Pielej saldo krējumu, uzkarsē un pieliek sadrupinātu zilo sieru.
- Ļauj sieram izkust, pagaršo, vai nevajag vēl sāli, izslēdz karstumu, uzliek vāku un atstāj, lai vēl pasilst.
- Paralēli - biezenim kartupeļus un ķirbja gabalus izvāra mīkstus. Nokāš, pieliek sviestu un sastampā. Pienu (apmēram 150 ml) uzkarsē un pakāpeniski lej klāt.
- Ja konsistence pietiekami vijīga, nevajag liet visu pienu, lai nav par šķidru.
- Beigās pagaršo, pieliek sāli un piparus un saputo ar mikseri.
Recepti piedāvā un iesaka: Iveta Rutkovska
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!