Cūkas fileja zilā siera mērcē ar ķirbju-kartupeļu biezeni

CŪKAS FILEJA zilā siera mērcē ar ķirbju-kartupeļu biezeni Foto: Cūkas fileja zilā siera mērcē

Sastāvdaļas

  • cūkas fileja
  • sīpolu
  • 150 ml sausa sarkanvīna
  • 300 ml saldā krējuma
  • 150 g zilā siera
  • sāls, pipari pēc garšas

Biezenim:

  • kartupeļi
  • ķirbis
  • sviests
  • piens
  • sāls

Pagatavošana

  1. Fileju sagriež 2 cm biezās šķēlēs, izklapē (izmanto vieglu koka āmuriņu ar ļoti seklu reljefu), uz pannas apcep brūnu, uzkaisa sāli un piparus.
  2. Sautējamā traukā sakārto sīpolus, nedaudz apslaka ar eļļu, virsū kārto apcepto fileju, zem vāka uzkarsē, uzlej vīnu, ļauj alkoholam iztvaikot.
  3. Uzliek vāku un sutina 20 minūtes.
  4. Pielej saldo krējumu, uzkarsē un pieliek sadrupinātu zilo sieru.
  5. Ļauj sieram izkust, pagaršo, vai nevajag vēl sāli, izslēdz karstumu, uzliek vāku un atstāj, lai vēl pasilst.
  6. Paralēli - biezenim kartupeļus un ķirbja gabalus izvāra mīkstus. Nokāš, pieliek sviestu un sastampā. Pienu (apmēram 150 ml) uzkarsē un pakāpeniski lej klāt.
  7. Ja konsistence pietiekami vijīga, nevajag liet visu pienu, lai nav par šķidru.
  8. Beigās pagaršo, pieliek sāli un piparus un saputo ar mikseri.

Recepti piedāvā un iesaka: Iveta Rutkovska

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes