Cūkas fileja gardēžu gaumē

Cūkas fileja gardēžu gaumē Foto: Cūkas fileja gardēžu gaumē

Sastāvdaļas

  • 500 g cūkas filejas
  • 2 ēdamkarotes sasmalcinātu pētersīļu
  • 1 tējkarote piparmētru
  • 1 tējkarote salvijas
  • 1 tējkarote sāls
  • 1/4 tējkarotes piparu
  • 1-2 ēdamkarotes sviesta
  • 100 g gaļas buljona

Pagatavošana

  1. Cūkas fileju pārgriež gareniski, lai izveidotos viens taisnstūra formas gabals.
  2. Tad to izklāj un pārkaisa ar garšvielām.
  3. Pēc tam fileju satin veltnī, nosien ar kokvilnas diegu un apkaisa ar sāli un pipariem.
  4. Izkausē taukus cepeškrāsns izturīgā traukā.
  5. Tajā ieceļ gaļas veltni.
  6. Cep sakarsētā cepeškrāsnī 175°C temperatūrā 35-40 minūtes.
  7. Apmēram pēc 15 minūtēm pielej gaļas buljonu.
  8. Tad gaļas veltni sagriež šķēlēs.
  9. Pasniedz ar rīsiem un salātiem.
  10. Pāri palikušo cepeša buljonu izmanto ka mērci.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes