Sastāvdaļas
- 500 g cūkas aknu
- piens
- 2 ēdamkarotes tauku
- 4 sīpoli
- 2 glāzes krējuma
- 1 ēdamkarote kviešu miltu
- sāls
- pipari
Pagatavošana
- Aknas atbrīvo no plēvēm (cūkas aknas stundu mērcē pienā), sagriež 1/2 cm biezās šķēlītēs.
- Katru šķēli pēc tam sagriež 1 cm platās un 6 cm garās strēmelēs.
- Pārkaisa ar sāli un pipariem, apviļā miltos un sakarsētos taukos apcep brūnas, liek katliņā, pievieno ripiņās sagrieztus, apceptus sīpolus, pārlej ar krējumu, uzvāra.
- Aknas ilgi sautēt nedrīkst.
- Pasniedz ar vārītiem vai ceptiem kartupeļiem, rīsiem, ābolu salātiem vai ceptām ābolu šķēlēm.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!