Citrusu kūka ar vaniļas krēmu

Citrusu kūka ar vaniļas krēmu Foto: Citrusu kūka ar vaniļas krēmu

Sastāvdaļas

Rotāšanai- citrusaugi ar rozā pipariem:

  • 1 apelsīns
  • 2 sarkanie apelsīni (var arī 3 ierastos apelsīnus)
  • 2 tējkarotes viegli sasmalcinātu rozā piparu

Kūkas pamatnei:

  • 1 tase (140-160 g) lielu mīkstu Vīģu (labi derēs arī dateles)
  • 1/2 tase saulespuķu sēklas
  • 1/4 tējkarote Himalaju sāls (vai parastā)

Pildījumam:

  • 1 1/2  tasi nesaldināta sasmalcināta kokosrieksta
  • 1 tase Indijas rieksti (jābūt izmērcētiem vismaz 5 stundas, bet labāk visu nakti)
  • 1 banāns
  • 2 mazi apelsīni, miziņa un veseli augļi
  • 1 neliels citrons, miziņa un sula
  • 1/3 tase kokosriekstu eļļa (kausēta ūdens peldē)
  • 1/4 tējkarote kurkuma
  • 1/4 tējkarote vaniļas

Vaniļas krēmam:

  • 1/2 tase Indijas rieksti (jābūt izmērcētiem vismaz 5 stundas, bet labāk visu nakti)
  • 2 ēdamkarotes kokosriekstu eļļa (kausēta ūdens peldē)
  • 2 ēdamkarotes kakao sviesta (arī kausēta ūdens peldē)
  • 3 tējkarotes citronu sulas
  • 3 ēdamkarotes tīrs ūdens
  • 1/4 tējkarote pulverveida ingvers
  • 1 tējkarote medus
  • vanilīns

Pagatavošana

Rotāšana:

  1. Notīrīt un sagriezt apelsīnus šķēlēs, uzmanīgi sajaukt ar rozā pipariem un ļaut bļodā ievilkties.
  2. Tikmēr pagatavo kūku.

Kūkas pamatne:

  1. Visas sastāvdaļas liek blenderī un samaļ līdz viendabīgai masai.
  2. Tad šo pamatnes masu liek cepamajā formā
  3. (18 cm diametrā) ar noņemamām malām un blīvi piespiež, liek ledusskapī.
  4. Tikmēr gatavo pildījumu.

Pildījums:

  1. Kafijas dzirnaviņās vai blenderī sasmalcināt kokosriekstu pulverī.
  2. Pievienot pārējās sastāvdaļas un blenderī visu sajaukt līdz viendabīgai masai.
  3. Izņemt no ledusskapja formu, ieliet sablenderēto masu un ievietot saldētavā uz 1.5 stundām.

Vaniļas krēms:

  1. Liek visas sastāvdaļas ātrgaitas blenderī un sablenderē līdz viendabīgai masai.
  2. Atstāj istabas temperatūrā.
  3. Kad kūka ir sacietējusi, izņem no saldētavas.
  4. Noņem malas, kūku izliek uz tortes paliktņa, izklāj virsmu ar vaniļas krēmu, izrotā ar apelsīnu - piparu šķēlām un pasniedz.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes