Sastāvdaļas
Rotāšanai- citrusaugi ar rozā pipariem:
- 1 apelsīns
- 2 sarkanie apelsīni (var arī 3 ierastos apelsīnus)
- 2 tējkarotes viegli sasmalcinātu rozā piparu
Kūkas pamatnei:
- 1 tase (140-160 g) lielu mīkstu Vīģu (labi derēs arī dateles)
- 1/2 tase saulespuķu sēklas
- 1/4 tējkarote Himalaju sāls (vai parastā)
Pildījumam:
- 1 1/2 tasi nesaldināta sasmalcināta kokosrieksta
- 1 tase Indijas rieksti (jābūt izmērcētiem vismaz 5 stundas, bet labāk visu nakti)
- 1 banāns
- 2 mazi apelsīni, miziņa un veseli augļi
- 1 neliels citrons, miziņa un sula
- 1/3 tase kokosriekstu eļļa (kausēta ūdens peldē)
- 1/4 tējkarote kurkuma
- 1/4 tējkarote vaniļas
Vaniļas krēmam:
- 1/2 tase Indijas rieksti (jābūt izmērcētiem vismaz 5 stundas, bet labāk visu nakti)
- 2 ēdamkarotes kokosriekstu eļļa (kausēta ūdens peldē)
- 2 ēdamkarotes kakao sviesta (arī kausēta ūdens peldē)
- 3 tējkarotes citronu sulas
- 3 ēdamkarotes tīrs ūdens
- 1/4 tējkarote pulverveida ingvers
- 1 tējkarote medus
- vanilīns
Pagatavošana
Rotāšana:
- Notīrīt un sagriezt apelsīnus šķēlēs, uzmanīgi sajaukt ar rozā pipariem un ļaut bļodā ievilkties.
- Tikmēr pagatavo kūku.
Kūkas pamatne:
- Visas sastāvdaļas liek blenderī un samaļ līdz viendabīgai masai.
- Tad šo pamatnes masu liek cepamajā formā
- (18 cm diametrā) ar noņemamām malām un blīvi piespiež, liek ledusskapī.
- Tikmēr gatavo pildījumu.
Pildījums:
- Kafijas dzirnaviņās vai blenderī sasmalcināt kokosriekstu pulverī.
- Pievienot pārējās sastāvdaļas un blenderī visu sajaukt līdz viendabīgai masai.
- Izņemt no ledusskapja formu, ieliet sablenderēto masu un ievietot saldētavā uz 1.5 stundām.
Vaniļas krēms:
- Liek visas sastāvdaļas ātrgaitas blenderī un sablenderē līdz viendabīgai masai.
- Atstāj istabas temperatūrā.
- Kad kūka ir sacietējusi, izņem no saldētavas.
- Noņem malas, kūku izliek uz tortes paliktņa, izklāj virsmu ar vaniļas krēmu, izrotā ar apelsīnu - piparu šķēlām un pasniedz.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!