Citronu rulete

Citronu rulete Foto: Citronu rulete

Sastāvdaļas

Pamatnei:

  • 3 olas
  • 80 g cukura
  • 80 g “Dobeles dzirnavnieka” kviešu miltu “Ekstra”
  • šķipsniņa sāls
  • 2 citronu miziņas
  • 1 ēdamkarote silta ūdens

Krēmam:

  • 250 g “Mascarpone” krēma
  • 125 g saldā krējuma
  • 60 g pūdercukura
  • 1 vaniļas pāksts
  • 200 g ogu pēc izvēles

Pagatavošana

  1. Krāsni sakarsējiet līdz 190 grādiem. Cepamo pannu noklājiet ar cepamo papīru.
  2. Lielā bļodā putojiet olas kopā ar cukuru un citronu miziņām, līdz tās kļuvušas gaiši dzeltenas un pufīgas. Iesijājiet miltus, sāli, un tad iecilājiet tos, līdz pazuduši kunkuļi. Pievienojiet ūdeni, iemaisiet un lejiet mīklu uz cepamās paplātes.
  3. Cepiet krāsnī 10-12 minūtes. Pēc izņemšanas ļaujiet atdzist. Tikmēr pagatavojiet krēmu. Bļodā lieciet “mascarpone” krēmu, pūdercukuru un sēkliņas no vaniļas pāksts. Saputojiet visu. Pievienojiet saldo krējumu un putojiet vēl pavisam nedaudz, līdz krēms sabiezējis.
  4. Gatavo biskvītu noņemiet no papīra. Uz tā smērējiet krēmu un lieciet ogas. Rullējiet biskvītu ruletē. Dekorējiet ar svaigām ogām un krēmu, ja tas palicis pāri. 

AS “Dobeles dzirnavnieks” sadarbībā ar bloga Anna Panna autori Annu Birmani dalās ar vasarīgu recepti, kurā noderēs dažādi Latvijas dārzu labumi.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes