Sastāvdaļas
- 5 citroni
- 292 g olu baltumu
- 1 glāze cukura
- 1/2 tējkarotes rīvētas citrona miziņas vai citrona sulas
- 225 g pistāciju miltu(samaltas pistācijas)
- 120 g auzu miltu
- 2 tējkarotes cepamā pulvera
Pagatavošana
- Citronus kārtīgi nomazgā, ar nazi sadursta no visām pusēm.
- Sadurstītos citronus liek katlā, pārlej ar ūdeni, uzvāra, tad uguni samazina līdz vidējam līmenim.
- Turpina vārīt 45 minūtes, kamēr citroni ir mīksti.
- Nolej ūdeni, citronus mazliet atdzesē.
- Citronus sagriež ceturtdaļās, izņem sēkliņas, sablenderē biezenī.
- Krāsni uzkarsē līdz 175°C temperatūrai.
- Veidni ietauko ar sviestu, ieklāj cepamo papīru.
- Bļodā samaisa citronu biezeni ar olu baltumiem, sakuļ, izmantojot putojamo slotiņu.
- Pievieno cukuru un citrona miziņu vai sulu - samaisa.
- Samaisa kopā abu veidu miltus un cepamo pulveri, pakāpeniski pievieno citronu masai - samīca mīklu.
- Mīklu liek veidnē, izlīdzina.
- Cep 55 minūtes, gatavu pīrāgu pilnībā atdzesē.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!