Citronu - laimu uzpūtenis ar svaigām zemenēm

Citronu - laimu uzpūtenis ar svaigām zemenēm Foto: Citronu - laimu uzpūtenis ar svaigām zemenēm

Sastāvdaļas

  • 6 olas
  • 1 glāze cukura
  • 3/4 glāzes citrona un laima sulas
  • rīvēta citrona un laima miziņa
  • 3/4 glāzes trekna saldā krējuma
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
  • 500 g plānās šķēlītēs sagrieztu svaigu zemeņu
  • 1/4 glāzes cukura (zemenēm)
  • 1 ēdamkarote apelsīnu liķiera (pēc vēlēšanās)
  • sāls

Pagatavošana

  1. Olu dzeltenumus atdala no olbaltumiem.
  2. Katlā sakuļ olu dzeltenumus ar 3/4 glāzes cukura, sāli, citrona un laima sulu un rīvētu citrona un laima miziņu.
  3. Katlu liek uz vidējas uguns un vāra, pastāvīgi maisot, 10 minūtes, kamēr maisījums sabiezē.
  4. Maisījumu izspiež caur sietu, liek traukā, pārklāj ar pārtikas plēvi, un liek ledusskapī.
  5. Olbaltumus sakuļ ar atlikušo cukuru (cukuru pievieno pakāpeniski, nepārtraukti kuļot olbaltumus), cietās putās.
  6. Sakultos olbaltumus pievieno citrona- laima maisījumam, kārtīgi samaisa ar lāpstiņu.
  7. Saldo krējumu sakuļ ar vaniļas ekstraktu.
  8. Saldā krējuma maisījumu pievieno citrona - laima maisījumam un sajauc.
  9. Sagrieztās zemenes sajauc ar liķieri un cukuru un patur 30 minūtes.
  10. Citrona - laima uzpūteni liek trauciņos, pārlej ar zemeņu maisījumu.
  11. Uzpūteni pasniedz nekavējoties, vai tur ledusskapī, līdz pasniegšanai.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes