Citronu kvass

Citronu kvass Foto: Citronu kvass

Sastāvdaļas

  • citroni
  • cukurs
  • rozīnes
  • raugs

Pagatavošana

  1. 10 citronus sagriež ripiņās, reizē izņemot sēklas. Pie tam 5 citronus nomizo, bet pārējos sagriež ar visām mizām.
  2. Citronus ieliek māla podā, pieliek 1200 g cukura un 100 g rozīņu, pielej spaini karsta ūdens.
  3. Nākošajā dienā siltā ūdenī izšķīdina 25 g rauga un ielej māla podā.
  4. Kvasam ļauj tā 24 stundas nostāvēties, pēc tam to caur marli salej pudelēs.
  5. Katrā pudelē ieliek pa rozīnei.
  6. Pudeles labi noslēdz, pārsienot aizbāžņus ar stiepli, un uzglabā vēsā vietā guļus.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes