Citronu kūka ar zemenēm

Citronu kūka ar zemenēm Foto: Citronu kūka ar zemenēm

Sastāvdaļas

Mīklai:

  • 500 g miltu
  • 1/8 tējkarotes sāls
  • 50 g granulētais cukurs
  • 1/8 tējkarotes sarīvēta muskatrieksta
  • 180 g sviesta
  • 7 ēdamkarotes piena

Citronu pildījumam:

  • 1 ola
  • 5 olu dzeltenumi
  • 100 g granulēta cukura
  • 4 ēdamkarotes sviesta
  • 1 rīvēta citrona miziņa
  • 3 ēdamkarotes citrona sulas
  • 300 g zemeņu
  • 50 g pūdercukura

Pagatavošana

  1. Gatavo mīklu: lielā bļodā iesijā miltus un sāli. Iemaisa cukuru, muskatriekstu un samīca. Pievieno tik daudz piena, lai veidotos viendabīga mīkla. Mīklu satin pikucī, ietin pārtikas plēve un uz 30 minūtēm ieliek ledusskapī.
  2. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180°C temperatūrai .
  3. Ietauko veidni.
  4. Miklu izveltnē 5 mm biezumā, ieklāj veidnē, un ja nepieciešams, apgriež malas.
  5. Virsu uzklāj cepamo papīru un uzber kaltētas pupiņas (slogošanai).
  6. Cep 40 minūtes (ar visām pupiņam), tad noņem papīru un pupiņas.
  7. Gatavo pildījumu: karstā ūdens peldē sakuļ olu, olu dzeltenumus un cukuru. Nepārtraukti maisot, karsē uz lēnas uguns, līdz maisījums līp pie metāla karotes. Iemaisa sviestu, citrona miziņu un sulu. Nekavējoties liek auksta ūdens bļoda un maisa, līdz atdziest.
  8. Pildījumu uzziež uz kūkas.
  9. Virsū kārto zemenes, pārkaisa ar pūdercukuru un pasniedz.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes