Citronu krēms svētku galdam

Citronu krēms svētku galdam Foto: Citronu krēms svētku galdam

Sastāvdaļas

  • 4 olas
  • 6 ēdamkarotes citrona sulas
  • 120 g cukura
  • 1 tējkarote citrona miziņas
  • 12 g želatīna
  • 125 g saldā krējuma

Pagatavošana

  1. Olu dzeltenumus atdala no baltumiem.
  2. Olu dzeltenumus saputi ar cukuru.
  3. Želatīnu aplej ar pāris karotēm auksta ūdens.
  4. Citrona sulu kopa ar citrona maziņām uzsilda, pievieno uzbriedināto želatīnu un izkausē. Atdzesē.
  5. No saputoto olu masas paņem divas karotes un iemaisa citrona sulā un tikai pēc tam šo maisījumu iejauc pārējā olu dzeltenumu masā (lai želatīns nesaiet kunkuļos).
  6. Saputo saldo krējumu  un iemaisa olu un citronu masā.
  7. Atsevišķā traukā saputo olu baltumus un iecilā krēmā.
  8. Pilda trauciņos un liek ledusskapī sastingt. 

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes