Sastāvdaļas
- 150 g miltu
- 250 g cukura
- 4 olas
- 350 ml piena
- 1 citrons
- 20 g sviesta
- 1/2 tējkarotes sāls
Pagatavošana
- Samaisa miltus ar sāli un cukuru.
- Olu baltumus atdala no dzeltenumiem.
- Olu dzeltenumus sakuļ ar sviestu un rīvētu citrona miziņu.
- Sakultajiem olu dzeltenumiem pievieno citrona sulu, turpina kult.
- Tad pamīšus pievieno daļu miltu maisījuma, pienu.
- Atsevišķi sakuļ olu baltumus gaisīgā masā, pievieno sāli.
- Samaisa olu baltumu masu ar olu dzeltenumu masu.
- Kēksu formiņas ieziež ar sviestu, uzkaisa miltus, lej tajās mīklu.
- Nelielā veidnē lej mazliet verdoša ūdens, liek veidnē kēksu formiņas, formiņu apakšas ir tikai ūdenī.
- Veidni cep 180°C temperatūrā, 30-35 minūtes.
- Pirms pasniegšanas, kēksus pārkaisa ar pūdercukuru.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!