Citronu kēkss-pudiņš

Citronu kēkss-pudiņš Foto: Citronu kēkss-pudiņš

Sastāvdaļas

  • 150 g miltu
  • 250 g cukura
  • 4 olas
  • 350 ml piena
  • 1 citrons
  • 20 g sviesta
  • 1/2 tējkarotes sāls

Pagatavošana

  1. Samaisa miltus ar sāli un cukuru.
  2. Olu baltumus atdala no dzeltenumiem.
  3. Olu dzeltenumus sakuļ ar sviestu un rīvētu citrona miziņu.
  4. Sakultajiem olu dzeltenumiem pievieno citrona sulu, turpina kult.
  5. Tad pamīšus pievieno daļu miltu maisījuma, pienu.
  6. Atsevišķi sakuļ olu baltumus gaisīgā masā, pievieno sāli.
  7. Samaisa olu baltumu masu ar olu dzeltenumu masu.
  8. Kēksu formiņas ieziež ar sviestu, uzkaisa miltus, lej tajās mīklu.
  9. Nelielā veidnē lej mazliet verdoša ūdens, liek veidnē kēksu formiņas, formiņu apakšas ir tikai ūdenī.
  10. Veidni cep 180°C temperatūrā, 30-35 minūtes.
  11. Pirms pasniegšanas, kēksus pārkaisa ar pūdercukuru.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes