Citronu - aveņu kūka

Citronu - aveņu kūka Foto: Citronu - aveņu kūka

Sastāvdaļas

Biskvītiem:

  • 100 g krēmsiers
  • 70 g rīsu milti
  • 20 g Smalkais muslis
  • 2 tējkarotes soda
  • 2 olas
  • 1 citrona miziņa
  • stēvija
  • vaniļas ekstrakts

Krēmam:

  • 1/2 citrona sula
  • 150 g krēmsiers
  • 200 g grieķu jogurts
  • vaniļas ekstrakts
  • stēvija vai cits saldinātājs
  • 3 saujas avenes (saldētas)

Pagatavošana

  1. Uzsildi krāsni līdz 180°C temperatūrai.
  2. No sākuma pagatavo biskvītus.
  3. Bļodā sakuļ visas slapjās sastāvdaļa, kas nepieciešamas biskvītiem.
  4. Tad pievieno sausās sastāvdaļas un atstāj mīklu uz ~5min. N
  5. ̧em kūkas veidni (20cm diammetrā). Mīklu sadala 3 daļās. Katru biskvītu cep 15min.
  6. Kamēr katrs biskvīts cepas, pagatavo krēmu.
  7. Bļodā samaisa visas sastāvdaļas un liek ledusskapī nedaudz sastingt.
  8. Kad visi biskvīti atdzisuši, liek pa kārtām.
  9. Liek pirmo biskvītu, apsmērē bagātīgi ar 1/3 daļu krēmu, pa virsu kārto sauju avenes.
  10. To atkārto ar visiem biskvītiem.
  11. Pēc tam kūku ledusskapī un jau pēc ~2h tā ir gatava ēšanai.

Recepte un foto: SMALKAIS MUSLIS

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes