Citronkūka

Citronkūka Foto: Citronkūka

Sastāvdaļas

  • 100 g sviesta
  • 150 g cukura
  • 2 - 3 olas
  • 1/2 glāzes piena
  • 250 - 300 g kviešu milti
  • 1 paciņa cepamā pulvera
  • 1 citrons
  • rīvmaize
  • pūdercukurs pārkaisīšanai

Pagatavošana

  1. Sviestu, cukuru un norīvētu citrona miziņu puto, pieliek vienu pēc otras veselas olas un putošanu turpina, līdz cukurs pilnīgi izkusis un masa gaiša.
  2. Saputotai masai pievieno citrona sulu, kopā ar cepamo pulveri izsijātus kviešu miltus un pienu.
  3. Mīklu izmaisa vienādu (jābūt no karotes pikas krītošai), sapilda iepriekš izziestā un ar rīvmaizi izkaisītā veidnē, 3/4 no veidnes tilpuma, un vidējā siltumā cep gatavu.
  4. Izceptu, atdzesētu pārkaisa ar pūdercukuru.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes