Sastāvdaļas
- 100 g sviesta
- 150 g cukura
- 2 - 3 olas
- 1/2 glāzes piena
- 250 - 300 g kviešu milti
- 1 paciņa cepamā pulvera
- 1 citrons
- rīvmaize
- pūdercukurs pārkaisīšanai
Pagatavošana
- Sviestu, cukuru un norīvētu citrona miziņu puto, pieliek vienu pēc otras veselas olas un putošanu turpina, līdz cukurs pilnīgi izkusis un masa gaiša.
- Saputotai masai pievieno citrona sulu, kopā ar cepamo pulveri izsijātus kviešu miltus un pienu.
- Mīklu izmaisa vienādu (jābūt no karotes pikas krītošai), sapilda iepriekš izziestā un ar rīvmaizi izkaisītā veidnē, 3/4 no veidnes tilpuma, un vidējā siltumā cep gatavu.
- Izceptu, atdzesētu pārkaisa ar pūdercukuru.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!