Sastāvdaļas
- 250 ml trekna piena
- 200 g cukura
- 100 ml svaigi spiestas citrona sulas
- 3 olas baltumi
- 3 olas dzeltenumi
- 50 g sviesta
- 50 g miltu
- 1 citrona smalki sarīvēta miziņa
Pagatavošana
- Sakarsē cepeškrāsni līdz 180°C.
- Ar mikseri sakuļ sviestu, cukuru un citrona miziņas vienmērīgā masā.
- Pievieno citronu sulu, sajauc un, nepārtraucot kulšanu, pa vienam pievieno olu dzeltenumus, iesijā miltus, pielej pienu un iekuļ olu baltumus.
- Ietauko karstumizturīgus trauciņus, ielej masu, liek tos cepamā plātē, ielej tajā siltu ūdeni (aptuveni līdz pudiņa trauku pusei) un ievieto krāsnī.
- Karsē pudiņu 40 - 50 minūtes, līdz virsma viegli brūngana.
- Pasniedz atdzesētu, rotātu ar pūdercukuru, saldētam ogām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!