Citrona pudiņš

Citrona pudiņš Foto: Citrona pudiņš

Sastāvdaļas

  • 250 ml trekna piena
  • 200 g cukura
  • 100 ml svaigi spiestas citrona sulas
  • 3 olas baltumi
  • 3 olas dzeltenumi
  • 50 g sviesta
  • 50 g miltu
  • 1 citrona smalki sarīvēta miziņa

Pagatavošana

  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180°C.
  2. Ar mikseri sakuļ sviestu, cukuru un citrona miziņas vienmērīgā masā.
  3. Pievieno citronu sulu, sajauc un, nepārtraucot kulšanu, pa vienam pievieno olu dzeltenumus, iesijā miltus, pielej pienu un iekuļ olu baltumus.
  4. Ietauko karstumizturīgus trauciņus, ielej masu, liek tos cepamā plātē, ielej tajā siltu ūdeni (aptuveni līdz pudiņa trauku pusei) un ievieto krāsnī.
  5. Karsē pudiņu 40 - 50 minūtes, līdz virsma viegli brūngana.
  6. Pasniedz atdzesētu, rotātu ar pūdercukuru, saldētam ogām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes