Citrona-laima kūka

Citrona-laima kūka Foto: Citrona-laima kūka

Sastāvdaļas

  • 250 g piparkūku cepumu
  • 125 g sviesta (izkausēta)
  • 200 ml saldā krējuma
  • 400 g kondensētā piena
  • 2 citronu miziņas un sula
  • 1 laima miziņas un sula

Pagatavošana

  1. Ietauko 20 cm lielu kūkas formu.
  2. Cepumus ieber bļodā un un sadrupina. Tad pievieno tiem sviestu un labi samaisa. Pusi no iegūtās masas izklāj pa iepriekš sagatavotās kūkas formas pamatni un ievieto ledusskapī līdz tā būs nepieciešama.
  3. Dziļā traukā sakuļ saldo krējumu un pamazām pievieno kondensēto pienu, citrona un laima miziņas. Savukārt citronu un laima sulusajauc kopā atsevišķā bļodiņā. Pievieno 10-12 ēdamkarotes šīs sulas saldā krējuma masai un kuļ līdz krēms kļūst viendabīgs. 
  4. Iegūto krēmu rūpīgi izklāj pār cepumu pamatni, tad pārber kūkas virsmu ar atlikušajiem, iepriekš sadrupinātajiem cepumiem, ievieto ledusskapī uz nakti.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes