Citrona biskvīta rulete

Citrona biskvīta rulete Foto: Citrona biskvīta rulete

Sastāvdaļas

  • 4 olu baltumi
  • 170 g cukura
  • 1 tējkarote citrona sulas
  • 1 tējkarote kartupeļu cietes

Citronu krēmam:

  • 2 citroni
  • 150 g cukura
  • 2 olas
  • 80 g sviesta
  • 1 tējkarote kartupeļu cietes
  • 150 ml saldā krējuma

Pagatavošana

  1. Krēmam olas ar cukuru labi sakuļ, bet neputo. Pievieno citronu sulu un rīvētu miziņu, cieti un gabaliņos sagrieztu sviestu. Visu, nepārtraukti maisot, karsē, līdz masa sabiezē un uzvārās.
  2. Maisot vāra vienu minūti, pēc tam krēmu atdzesē. Atdziestot tas vel vairāk sabiezē.
  3. Atdzesētā krēma iemaisa saputotu saldo krējumu.
  4. Gatavo bezē masu. Olu baltumus stingri saputo. Pakāpeniski pa daļām ber cukuru un turpina putošanu, līdz masa ir stingra un nedaudz spīdīga. Tad tajā iemaisa citrona sulu un cieti, var pierīvēt arī citrona miziņu. Masu pilda ar cepamo papīru izklātā un viegli ietaukota veidnē, nolīdzina.
  5. Cep sakarsēta krāsnī 180°C temperatūrā 20 minūtes, līdz virspuse izskatās kraukšķīga. No krāsns izņemtu bezē plāksni un liek uz cepamā papīra, kas pārkaisīts ar pūdercukuru.
  6. Noņem papīru, uz kura plāksne tika cepta, un atdzesē.
  7. Krēmu vienmērīgi pārziež bezē plāksnei. Ar papīra palīdzību plāksni saritina. Ruleti var pārkaisīt ar pūdercukuru un izgreznot ar vijolītēm vai citiem ēdamiem ziediem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes