Sastāvdaļas
- 4 vidēja lieluma vārīti kartupeļi ar visu mizu
- 3 cīsiņi
- 2 olas
- 3-4 ēdamkarotes miltu
- 1-2 ķiploka daiviņas
- augu eļļa cepšanai
- sāls, malti melnie pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Gatavo kartupeļu mīklu - vārītajiem kartupeļiem novelk mizu, sarīvē.
- Pievieno olas, sāli, piparus - kārtīgi samaisa.
- Pievieno miltus - samaisa.
- Ar mitrām rokām ņem kartupeļu mīklu - izlīdzina plaukstā.
- Ņem cīsiņu, liek plaukstā ar kartupeļu mīklu - mīklu apliek cīsiņam apkārt, lai tā pilnībā cīsiņu nosedz.
- Cīsiņu kartupeļu mīklā apviļā miltos - šādi rīkojas ar visiem cīsiņiem.
- Augu eļļu uzkarsē pannā, pievieno lielos gabalos sagrieztus ķiplokus, pakarsē.
- Jāskatās, lai ķiploki nesadeg, tad tos izņem no eļļas.
- Ķiploku eļļā cep cīsiņus kartupeļu mīklā, kamēr rodas noturīga zeltaina garoziņa.
- Gatavus cīsiņus kartupeļu mīklā liek uz papīra dvieļa, lai notek liekā eļļa.
- Tad cīsiņus sagriež gabaliņos un pasniedz, pārlietus ar Jūsu mīļāko mērci.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!