Cidoniju liķieris

Cidoniju liķieris Foto: Cidoniju liķieris

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas apm. četrām 1/4 l tilpuma pudelēm:

  • 1,5 kg cidoniju
  • 300 g cukura
  • 1 kanēļa miziņa
  • 1 tējkarote krustnagliņu
  • 1/2 l degvīna

Pagatavošana

  1. Cidonijas ar drāniņu labi noberž.
  2. Tad kopā ar mizu un serdēm sagriež gabaliņos un ar mikseri vai virtuves kombainā sasmalcina.
  3. Masu pa daļām liek stingrā drāniņā un kārtīgi izspiež.
  4. Jābūt apmēram 1/2 l sulas.
  5. Sulu porcelāna traukā sajauc ar cukuru, kanēli un krustnagliņām un uz 24 stundām ieliek ledusskapī.
  6. Nākamajā dienā sajauc ar alkoholu un pilda aizvākojamā burkā.
  7. 3-4 nedēļas tur gaišā, siltā vietā (piemēram, uz palodzes).
  8. Laiku pa laikam sakrata.
  9. Gatavo liķieri izfiltrē un pilda ar karstu ūdeni izskalotās pudelēs.
  10. Pudeles cieši aizvāko.

Uzglabāšanas laiks: vismaz 1 gads.

Pārmērīga alkohola lietošana ir kaitīga Jūsu veselībai.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes