Sastāvdaļas
Sastāvdaļas apm. četrām 1/4 l tilpuma pudelēm:
- 1,5 kg cidoniju
- 300 g cukura
- 1 kanēļa miziņa
- 1 tējkarote krustnagliņu
- 1/2 l degvīna
Pagatavošana
- Cidonijas ar drāniņu labi noberž.
- Tad kopā ar mizu un serdēm sagriež gabaliņos un ar mikseri vai virtuves kombainā sasmalcina.
- Masu pa daļām liek stingrā drāniņā un kārtīgi izspiež.
- Jābūt apmēram 1/2 l sulas.
- Sulu porcelāna traukā sajauc ar cukuru, kanēli un krustnagliņām un uz 24 stundām ieliek ledusskapī.
- Nākamajā dienā sajauc ar alkoholu un pilda aizvākojamā burkā.
- 3-4 nedēļas tur gaišā, siltā vietā (piemēram, uz palodzes).
- Laiku pa laikam sakrata.
- Gatavo liķieri izfiltrē un pilda ar karstu ūdeni izskalotās pudelēs.
- Pudeles cieši aizvāko.
Uzglabāšanas laiks: vismaz 1 gads.
Pārmērīga alkohola lietošana ir kaitīga Jūsu veselībai.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!