Kraukšķīgās vafeles
Pagatavošana:
- 250 g margarīna
- 350 g cukura
- 5-6 olas
- 1 paciņa vaniļas cukura
- sāls
- 500 g kartupeļu cietes
- Noturīgās putās sakultam margarīnam, pakāpeniski pievieno pārējās sastāvdaļas.
- Mīklu patur 15 minūtes un cep vafeles.
Sodas mīklas vafeles
- 1/4 l piena
- 2 olas
- 40 g cukura
- sāls
- naža gals rīvētas citrona miziņas
- 180 g miltu
- 1/4 tējkarotes sodas
- Sakuļ pienu, olu dzeltenumus, cukuru,rīvētu citrona miziņu.
- Pievieno miltus, kas samaisīti ar sodu un sakultus olu baltumus, visu vēlreiz sakuļ.
- Cep vafeles.
Smilšu mīklas vafeles
- 4 olas
- 150 g cukura
- 175 g miltu
- sāls
- 4 ēdamkarotes konjaka
- 100 g margarīna
- Olas sakuļ ar cukuru putās.
- Pievieno miltus, sāli, konjaku, izkausētu, atdzesētu margarīnu, kārtīgi sakuļ.
- Cep vafeles.
Svētku vafeles
- 150 g margarīna
- 125 g cukura
- sāls
- 1 paciņa vaniļas cukura
- 3 olas
- 125 g miltu
- 75 g kartupeļu cietes
- 1/4 tējkarotes sodas
- 4 ēdamkarotes skābā krējuma
- 3 sarīvētas mandeles
- Margarīnu sakuļ ar cukuru, vaniļas cukuru noturīgās putās.
- Pievieno olu dzeltenumus, miltus, samaisītus ar sodu, kartupeļu cieti,skābo krējumu, sakultus olu baltumus,mandeles, visu vēlreiz sakuļ.
- Cep vafeles.
- Gatavas vafeles vislabāk atdzesēt uz restītēm, blakus vienu otrai, jo, ja vafeles liek virsū vienu otrai, tās paliek mīkstas.
- Vafeles pasniedz ar putukrējumu, vai pārkaisītas ar pūdercukuru.