„Cepumu ballīte” - trīs receptes

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas auzu pārslu cepumiem:

  • 225 g sviesta
  • 200 g cukura
  • 220 g brūnā cukura
  • 2 olas
  • 1 tējkarote vaniļas cukurs
  • 250 g miltu
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 1 šķipsna sāls
  • 1 tējkarote kanēļa
  • 250 g ātri pagatavojamās auzu pārslu

Sastāvdaļas dzērveņu cepumiem:

  • 170 g sviesta
  • 150 brūnā cukura
  • 50 g cukura
  • 1 liela ola
  • 2 tējkarotes vaniļas cukura
  • 250 g miltu
  • 2 tējkarotes kukurūzas miltu
  • 1 ēdamkarote cepamā pulvera
  • 1 šķipsniņa sāls
  • 135 g baltās šokolādes
  • 100 grami žāvētu dzērveņu
  • 1 citronu miziņa

Sastāvdaļas zemesriekstu sviesta cepumiem:

  • 115 g sviesta
  • 130 g zemesriekstu sviesta
  • 220 g brūnā cukurā
  • 100 g cukura
  • 2 olas
  • 30 ml kukurūzas sīrupa
  • vaniļas cukurs
  • 310 g miltu
  • 1 ēdamkarote cepamā pulvera
  • 3 g sāls
  • 335 g rūgtās šokolādes

 

Pagatavošana

Auzu pārslu cepumi

  1. Sviestu kārtīgi samaisa ar cukuru, vaniļas cukuru, cepamo pulveri un sāli.
  2. Kad viss kārtīgi samaisīts pievienojam olas, miltus, kanēli un kārtīgi visu samaisām, beigās pievienojam auzu pārslas, iemaisām kārtīgi.
  3. Mīkla gatava cepšanai.
  4. Uz cepešpannas ar cepam papīru liekam mazas kaudzītes ar mīklu un cepam 190°C temperatūrā apmēram 8 - 9 minūtes, noteikti seko līdzi laikam!

Dzērveņu cepumi

  1. Sviestu sakuļam ar brūno cukuru, cukuru, vaniļas cukuru un sāli, pierīvējam citronu miziņu.
  2. Kad tas izdarīts, iemaisām vienu olu, kukurūzu miltus, cepamo pulveri, visu kārtīgi samaisām.
  3. Kad tas izdarīts, pievienojam miltus, iemaisām miltus palēnam un kārtīgi maisam.
  4. Mīklu ledusskapī atdzesējam, pirms cepšanas pievienojam dzērvenes un šokolādi.

Zemesriekstu sviesta cepumi

  1. Sviestu sajaucam ar zemesriekstu sviestu, brūno un balto cukuru, olām un vaniļas cukuru, visu sakuļam kopā.
  2. Pēc tam pievienojam kukurūzas sīrupu, sāli un miltus.
  3. Visu samaisām un pievienojam beigās vidēji rūgtu šokolādi.
  4. Cepam cepeškrāsnī 190°C temperatūrā 8 - 9 minūtes.

Patīk receptes? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes