Cepumi franču gaumē

Cepumi franču gaumē Foto: Cepumi franču gaumē

Sastāvdaļas

  • 3 olas
  • 220 g sviesta
  • 4 ēdamkarotes brūnā cukura
  • šķipsniņa vanilīna
  • 1/3 tējkarotes sāls
  • 1 ēdamkarote kakao pulvera
  • 270 g miltu

Pagatavošana

  1. Olas cieti novāra, noņem čaumalas, olu baltumus atdala no olu dzeltenumiem.
  2. Olu dzeltenumus saspaida ar dakšiņu.
  3. Mīkstu sviestu sakuļ ar brūno cukuru, sāli, vanilīnu un olu dzeltenumiem.
  4. Iegūto masu sadala 2 vienādās daļās, vienai daļai pievieno kakao pulveri, samaisa.
  5. Abām mīklas daļām pievieno miltus un samīca 2 veidu mīklas.
  6. Gaišo un tumšo mīklu izrullē 14 x 9 cm lielās plāksnēs.
  7. Uz tumšās mīklas uzliek gaišo mīklu, viegli piespiež un liek ledusskapī uz 30-40 minūtēm.
  8. Ar nazi nolīdzina mīklas malas.
  9. Mīklu sagriež 4 vienāda platuma daļās.
  10. Mīklas daļas saliek pa divi tā, lai gaišā daļa būtu uz tumšās, bet tumšā uz gaišās(kā šaha dēlītis).
  11. Mīklas veltnīšus sagriež 1 cm platos gabaliņos.
  12. Veidnē ieklāj cepamo papīru, liek cepumus.
  13. Cep 180-190 °C temperatūrā, 10-15 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes