Sastāvdaļas
- 3 olas
- 220 g sviesta
- 4 ēdamkarotes brūnā cukura
- šķipsniņa vanilīna
- 1/3 tējkarotes sāls
- 1 ēdamkarote kakao pulvera
- 270 g miltu
Pagatavošana
- Olas cieti novāra, noņem čaumalas, olu baltumus atdala no olu dzeltenumiem.
- Olu dzeltenumus saspaida ar dakšiņu.
- Mīkstu sviestu sakuļ ar brūno cukuru, sāli, vanilīnu un olu dzeltenumiem.
- Iegūto masu sadala 2 vienādās daļās, vienai daļai pievieno kakao pulveri, samaisa.
- Abām mīklas daļām pievieno miltus un samīca 2 veidu mīklas.
- Gaišo un tumšo mīklu izrullē 14 x 9 cm lielās plāksnēs.
- Uz tumšās mīklas uzliek gaišo mīklu, viegli piespiež un liek ledusskapī uz 30-40 minūtēm.
- Ar nazi nolīdzina mīklas malas.
- Mīklu sagriež 4 vienāda platuma daļās.
- Mīklas daļas saliek pa divi tā, lai gaišā daļa būtu uz tumšās, bet tumšā uz gaišās(kā šaha dēlītis).
- Mīklas veltnīšus sagriež 1 cm platos gabaliņos.
- Veidnē ieklāj cepamo papīru, liek cepumus.
- Cep 180-190 °C temperatūrā, 10-15 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!