Cepumi „Citroniņi”

Cepumi „Citroniņi” Foto: Cepumi „Citroniņi”

Sastāvdaļas

  • 2 olas
  • 100 g sviesta
  • 3 ēdamkarotes skābā krējuma
  • 2 glāzes miltu
  • 100 g cukura
  • 1 tējkarote sāls
  • 1 tējkarote sodas
  • 1 ēdamkarote rīvētas citrona miziņas
Pildījumam:
  • 15 g cukura
  • 2 citroni
  • 1 ēdamkarote kartupeļu cietes

Pagatavošana

  1. Skābo krējumu samaisa ar sodu, atstāj uz 5-10 minūtēm.
  2. Mīkstu sviestu sakuļ ar cukuru, pievieno olas, sāli, citrona miziņu - visu sakuļ.
  3. Pievieno skābā krējuma maisījumu, pakāpeniski pievieno izsijātus miltus.
  4. Gatavu mīklu ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī.
  5. Citronus sagriež šķēlēs, novelk mizu, izņem kauliņus.
  6. Citroniem pievieno cukuru un kartupeļu cieti.
  7. Visu sablenderē, liek uz uguns, kad masa sāk vārīties, noņem no uguns un atdzesē.
  8. Mīklu izrullē 3-5 mm biezā plāksnē.
  9. Atstājot nenoklātas maliņas, uzklāj citronu pildījumu.
  10. Satin ruleti, liek ledusskapī.
  11. Krāsni uzkarsē līdz 180°C temperatūrai.
  12. Ruleti sagriež 4 cm platās šķēlītēs.
  13. Šķēlīšu maliņas nostiprina, liek ietaukotā veidnē.
  14. Cep 17-20 minūtes.
  15. Izceptus cepumus apviļā cukurā.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes