Sastāvdaļas
- 1 paciņa sviesta
- 1/2 glāze cukura
- 2 olu dzeltenumi
- 1 tējk. vaniļas cukura
- 1 citrona miziņa
- 1 apelsīna miziņa
- 1 citrona sula
- 2 glāzes miltu
- cukuroti zaļie un sarkanie kokteiļķirši
Pagatavošana
- Sakuļ sviestu ar cukuru.
- Pievieno olu dzeltenumus, vaniļas cukuru, apelsīna un citrona miziņas,
- citrona sulu - visu samaisa vienmērīgā masā.
- Pievieno izsijātus miltus un sajauc.
- Mīklu ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz vienu stundu.
- Uzkarsē krāsni līdz 150 grādu temperatūrai.
- Kokteiļķiršus sadala uz pusēm.
- Izrullē mīklu un izspiež mazus aplīšus.
- Veidnē ieklāj cepamo papīru, saliek mīklas aplīšus.
- Katra aplīša vidū liek kokteiļķirša pusīti.
- Cep 20 minūtes, kamēr cepumi iegūst viegli zeltainu krāsu.
- Atdzesē līdz istabas temperatūrai un pasniedz.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!