Sastāvdaļas
- 250 g sviesta
- 250 g miltu
- 1/2 glāzes ūdens
- 1/4 tējkarotes sāls
- 1 tējkarote cukura
- 300 g cieta siera
- 200 g šķiņķa
Pagatavošana
- Sasaldētu sviestu rupji sarīvē, samaisa ar miltiem, sāli, cukuru.
- Pielej ūdeni, samaisa, no mīklas izveido bumbu.
- Pēc tam mīklu liek saldētavā uz 20-30 minūtēm.
- Sieru sarīvē, sīki sagriež šķiņķi.
- Mīklu izņem no saldētavas, izrullē 0,5 cm biezumā.
- Virsū liek šķiņķi, uzkaisa rīvētu sieru.
- Satin ruleti, pietiekoši blīvi.
- Ruleti sagriež 5-7 mm biezos cepumos, izveido sirds formiņas.
- Cepumus liek veidnē, kas izklāta ar ietaukotu cepamo papīru.
- Cep 200-250°C temperatūrā, kamēr parādās kraukšķīga garoziņa.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!