Sastāvdaļas
- 3 kartupeļi
- 200 g ķirštomāti
- 150 g šķiņķa
- 150 g cieta siera
- majonēze
- 2 ēdamkarotes skābā krējuma
- 2 ķiploka daiviņas
- augu eļļa cepšanai
Pagatavošana
- Kartupeļus nomizo un sagriež plānos salmiņos, noskalo zem tekoša ūdens, nosusina ar papīra dvieli.
- Kartupeļus pakāpeniski (porcijās) cep lielā augu eļļas daudzumā, kamēr kļūst zeltaini.
- Izceptos kartupeļus izņem un liek uz papīra dvieļa, lai notek liekā eļļa.
- Ņem lielu trauku - izkārto ķirštomātus, pārgrieztus uz pusēm.
- Gatavo mērci - majonēzei un skābajam krējumam pievieno ķiploku spiedē saspiestus ķiplokus, samaisa un daļu pārklāj tomātiem.
- Virsū tomātiem liek salmiņos sagrieztu šķiņķi, uzklāj daļu mērces.
- Virsū šķiņķim liek smalki rīvētu sieru, uzklāj mērci, virsū liek ceptus kartupeļus.
- Pirms pasniegšanas, salātus liek ledusskapī uz 30-40 minūtēm.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!