Sastāvdaļas
- 5 bietes
- 5 burkāni
- 1 pētersīļu sakne
- 1 selerijas sakne
- 2 sīpoli
- 200 g kaltētu sēņu
- 3 l kvasa
- sāls pēc garšas
- saulespuķu eļļa pēc garšas
Pagatavošana
Bietes izcep, nomizo un sīki sagriež. Griešanas procesu atvieglos noderīgs virtuves palīgs - virtuves kombains ECG KR 814. Ar smalcināšanas uzgali bietes būs sagrieztas vienā acu mirklī. Pēc tam burkānus, pētersīļus un seleriju saknes un sīpolus sasmalcina, pieliek sāli un saulespuķu eļļā apcep.- Visu liek katlā kopā ar sagrieztām bietēm, pieliek saberztas kaltētas sēnes, visu pārlej ar kvasu un vāra, līdz gatavs.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!