Ceptu biešu borščs ar sēnēm un kvasu

Ceptu biešu borščs ar sēnēm un kvasu Foto: Ceptu biešu borščs ar sēnēm un kvasu

Sastāvdaļas

  • 5 bietes
  • 5 burkāni
  • 1 pētersīļu sakne
  • 1 selerijas sakne
  • 2 sīpoli
  • 200 g kaltētu sēņu
  • 3 l kvasa
  • sāls pēc garšas
  • saulespuķu eļļa pēc garšas

Pagatavošana


  1. Bietes izcep, nomizo un sīki sagriež. Griešanas procesu atvieglos noderīgs virtuves palīgs - virtuves kombains ECG KR 814. Ar smalcināšanas uzgali bietes būs sagrieztas vienā acu mirklī. Pēc tam burkānus, pētersīļus un seleriju saknes un sīpolus sasmalcina, pieliek sāli un saulespuķu eļļā apcep.
  2. Visu liek katlā kopā ar sagrieztām bietēm, pieliek saberztas kaltētas sēnes, visu pārlej ar kvasu un vāra, līdz gatavs.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes