Sastāvdaļas
- 5-6 kg cūkas šķiņķa
- 100 g sīpolu
- 2 vai 3 lauru lapas
- 300 g sēņu
- glāze baltā vīna
- sāls
- pipari
- 4 - 5 ķiploka daiviņas
- pēc garšas var pievienot papriku
Pagatavošana
- Uz šķiņķa atstā apmēram 1 - 2 cm biezu tauku kārtiņu.
- Šķiņķi ierīvē ar sāli, kas sajaukta ar pipariem un sasmalcinātiem ķiplokiem, un cep cepeškrāsnī 1,5 - 2 stundas.
- Izdalījušos sulu un taukus sajauc ar glāzi galda vīna un aplaista šķiņķi cepšanas laikā.
- Gatavo šķiņķi liek traukā, bet cepešpannā palikušo cepeša sulu izkāš, ielej mērces trauciņā un galdā liek atsevišķi.
- Pasniedz ar vārītiem vai ceptiem kartupeļiem, vārītām pupiņām mērcē un zaļajiem zirnīšiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!