Sastāvdaļas
- 500 g ar mizu vārītu kartupeļu
- 3 ēdamkarotes sviesta
- sāls
Pagatavošana
- Dienu iepriekš kartupeļus ar visu mizu novāra un nomizo.
- Nākošajā dienā vārītos kartupeļus uz speciālas rīves sarīvē rupjās skaidās.
- Pannā uzkarsē pusi sviesta, pieliek kartupeļus un cep, kamēr apakša kļuvusi gaiši brūna.
- No virspuses kartupeļu masu vairākas reizes piespiež, lai tā sakristos, un kartupeļi turētos kopā.
- Kad kartupeļi no vienas puses apcepušies, "pankūku" uzslidina uz lēzena šķīvja.
- Pannā uzkarsē atlikušo sviestu un apcep "pankūku" no otras puses. Uzkaisa sāli un pasniedz.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!