Sastāvdaļas
- 500 g maltās gaļas
- 1 kg kartupeļu
- šampinjoni
- 3 ēdamkarotes tomātu pastas
- 4 ķiploka daiviņas
- 4 ēdamkarotes augu eļļas
- 30 g pētersīļu
- sāls, pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Pannā uzkarsē eļļu, cep malto gaļu, pieber sāli, piparus, garšvielas (ja vēlas, pievieno sagrieztus svaigus šampinjonus).
- Kartupeļus nomizo, sagriež gabaliņos un cep atsevišķā pannā.
- Gatavo mērci - 200-250 ml silta ūdens izmaisa tomātu pastu, pievieno smalki sarīvētus ķiplokus, pieber sāli.
- Ceptos kartupeļus pievieno gaļai, samaisa, pārlej mērci, pannai uzliek vāku, sutina 25-30 minūtes uz nelielas uguns.
- Var pasniegt arī šādi - ceptos kartupeļus liek uz šķīvja, virsū liek cepto malto gaļu, pievieno kečupu vai majonēzi, piedevās - skābēti kāposti.
- Ja vēlas, pārkaisa ar sakapātiem pētersīļiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!